Makalöst krämig chokladmousse

Till dessert i söndags svängde jag ihop en luftig och väldigt krämig chokladmousse. Något som jag faktiskt aldrig tidigare testat att göra. Det var otroligt enkelt, tre ingredienser var det enda som behövdes! Och oj vad gott det blev!

 

 

200 g mörk choklad

4 dl vispgrädde

2 äggulor

Valfri topping t.ex. rostade och hackade mandlar,

krossad mintchoklad eller kaffebönor

 

  • Börja med att smälta chokladen och ta åt sidan för att svalna av något. Chokladen bör minst svalna till 65 grader för att det inte ska bli äggröra i smeten.
  • Vispa grädden, men låt den inte bli alltför hård. Ställ åt sidan så att grädden blir lite rumstempererad.
  • Knäck äggen och separera äggvitorna och äggulorna från varandra. Rör om i ägguleblandningen och vänd sedan sakta ner i den smälta chokladen. Klicka därefter succesivt ner grädden i chokladblandningen (gör du tvärtom så är risken stor att smeten skär sig om inte alla ingredienser hunnit bli rumstempererade). Klicka upp i serveringsskålar eller som här, i söta små syltburkar, och dekorera efter smak. Avnjuts helst med en stor kanna kaffe!

 

 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0