Trädgårdsutflykt i Jämtland

För ett tag sedan så åkte jag och Lovisa ut på äventyr, skrev kort om det här, men lovade då att skriva mer om denna dag. Vi lånade Jeepen tidigt en morgon och styrde kosan mot äventyr!

 

Första stoppet blev Maries trädgård, där Lovisa ska tillbringa andra delen av sin praktikperiod. En för Jämtlandsfjällen, lokal plantskola med både växtförsäljning samt en visningsträdgård. Trevligt att traska runt och få än mer inspiration till kommande projekt.

 

Nästa stopp blev Mus-Olles museum, men det hade inte öppnat än för säsongen, så vi blev utan kaffe och våffla. Det blev inte heller något traskande i muséet, men vi kikade fräck in genom fönstren och följde stigen ner till havet. 

 

Andra stoppet blev Kretsloppshuset, som jag starkt kan rekommendera! Ett helt inlägg kommer att tillägnas denna anläggning lite längre fram, så håll utkik! Fin trädgård, supermysigt kafé och god mat.

 

 

22 kurvor från Åre by ligger Sveriges största vattenfall. Efter att vi fått oss mat i magen och var fulla av energi, så snörde vi på oss gymnastikskorna och ställde bilen på parkeringen vid Tännforsen. Ena delen av Sveriges största vattenfall är synlig från campingen som ligger vid parkeringen, men det var inte främst denna del som vi var intresserade av. 

 
Men eftersom vi tog en promenad runt, såg vi samtliga sidor av Tännforsen.
 
 
Även efter att ha beskådat Sveriges största vattenfall, så kände vi oss sugna på mer och traskade nedströms till en mindre, men väldigt trevlig liten fors. 
 
 
 
Eftersom vi totalt uppslukats av de virvlande vattenmassorna, så fick vi pinna på påväg tillbaks. Eller vi traskade en bra bit, men efter att ha tappat bort leden (vi stod plötsligt ute på E18, tog Lovisa befälet och ställde sig och liftade). Det slutade med att en snäll kille i Volvo kom och plockade upp oss. En med rosenröda kinder erkände att hon aldrig liftat tidigare. Men färden gick bra och väl tillbaks på campingen, rattade vi Jeepen till dagens andra Marie. Tror minsann att denna kvinna och hennes trädgård ska få ett alldelens eget blogginlägg...
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0