Häng upp dina dåliga vanor!

Ett nytt år kommer för många med löften om förändring. Små eller mer storslagna löften, det varierar. Men alla har vi nog någon gång kommit med ett nyårslöfte till oss själva. Hela grejen tycker jag är bra, så länge det inte går till överdrift! Man ska ju kunna uppfylla målen man har satt för sig själv också, annars så blir man ju bara nedslagen! Så sätt ett mål på en lagom hög nivå (du ska fortfarande behöva kämpa för att nå det) och för att öka chanserna att du verkligen når dit- sätt upp delmål på vägen! Och glöm för all del inte bort att bestämma vad du ska belöna dig med när du har uppnått ditt mål, för en morot måste man ha för att orka kämpa!
 





En rolig sak om man vill bli av med en dålig vana är att ta efter idén som legat bakom nappträdet i Göteborg (har säkert funnits på fler platser runt om i landet också). Dit har nämligen barn och föräldrar gått när det börjat bli dags för barnet att sluta använda napp. Denna idé tilltalar mig- Man hänger upp sin dåliga vana och sedan när man går där ifrån så lämnar du ovanan bakom dig. Rökaren, gottegrisen eller snusaren kan dock få det något lättare dock än personen med dålig självdisciplin eller något annat som är svår upphängt. Är mycket väl medveten om att bli av med t.ex. ett röksug är små mycket svårare än så- Men jag tror på att denna symboliska handling kan bli ett första steg i rätt riktining!

Kom dock ihåg att be någon ta ner det du hängt upp när en tid passerat. För plast och dylika saker tycker inte moder natur om! Och du behöver inte starta det nya året med nedskräpning (ingen annan dag på året heller!). Lycka till!


Kommentarer
Postat av: esma

Det skal prövas :)

2011-12-30 @ 14:40:17
URL: http://esma.blogg.se/
Postat av: Hälsokick

Instämmer verkligen om att målen man sätter upp ska vara nåbara, annars blir det inge bra. Gullig idé med att hänga upp sina ovanor! Det borde finnas ett stort träd i varje stad där vem som helst kan hänga upp sin ovana, skulle bli väldigt roligt :)

2012-01-01 @ 18:21:45
URL: http://halsokick.se
Postat av: ebba

sv:

Jaa, testa ljudbok! Är verkligen toppen:)



Aww, tack snälla<3

2012-01-01 @ 22:32:29
URL: http://cutething.blogg.se/
Postat av: Linda

Vilken bra idé! Har inte hört talas om det tidigare men gillar idén!

2012-01-02 @ 18:20:01
URL: http://lethenstrom.blogg.se/
Postat av: Gabriella

SV: Tack!

Jag brukar inte ge några nyårslöften men håller verkligen med dig om man ska ge några.

Bättre med rimliga mål som går att nå ja, men ändå med utmaning=)

Vilken fin mössa du stickat där nedan, fina färger!

2012-01-02 @ 21:09:41
URL: http://elephantzoul.blogg.se/

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0