Fröken Skata

Nu har jag inte bloggat på ett tag men det är bara för att jag har haft fullt upp med annat - som att pyssla,träna och vara på 94 års kalas med våfflor och frukt- Det nya & nyttiga alternativet istället för tårta. Och för de som var riktigt sötsugna så fanns det banan- och chokladbvåfflor.

 

Inget lapptäcke påbörjat dock och ingen stol klädd än med Josef Franks tyg, men det kommer. Istället har jag införskaffat allt jag behöver förutom mer kulor till min sackosäck. Dynan till gungstolen har blivit lagad och soffbordet har fått sig en omgång av slipmaskinen. Denna gång hela bordet och inte halva, som förra gången när slipmaskinen dog. Så nu är soffbordet med de perfekta latmaskslådorna klart. Jag kallar de latmasklådorna, eftersom de är så praktiska och stora. Och skulle man få oväntat besök är det bara att öppna någon av de två lådorna och sopa ner allt som ligger på bordet. Inte för att jag gör det så ofta, men det är bra att ha, uti fall att...

 

Så soffbordet är slipat och lackat, fyra gånger fick penseln fara över det innan jag var nöjd.  Stolen som jag fick av min moster H. fick också känna på slipen och ska så småningom målas i en högblank vit färg och stolsitsen ska dekoreras med bokmärken. Det är planen.

 

Det är en blodstrimma på tapeten i köket, ett minne av min framfart med skruvmejseln. För i brist på en riktig hammare så duger en mejsel bra. Man tager vad man haver som de säger. Fast lite knepigt var det allt, men nu är det inte lika kalt på väggarna längre! Den finaste av dem alla fick jag nu i helgen av min kusin J. Det är en riktig pärla och jag blev så glad, så glad! Hon visste att jag gått och kikat på gamla skolplanscher och när hon hittade en med fjärilar på så kände hon att det skulle vara något för mig. Med tanke på mina forna studeier i Systematik & Artkunskap.


Min superfina skolplansch. Årets bästa försenade julklapp!

 

Sedan idag så har jag varit och köpt kaffe på order ovanifrån. Tre väldoftande sorter blev det och jag hoppas att jag inte kommer att göra lillebror besviken.  Sedan var jag och fyndade ett till stilleben till mig själv på Kupan. Det är farmor som har inspirerat mig. Och det är nu mer allmänt känt att jag är som en skata - Jag gillar sådant som blänker, som fattigmanssliver och glänsande fjärilsvingar.

 

Blev störtkär i den lilla ljusstaken.

Billig och bra, men svårare var det att hitta julgransljus så här i januari!

 


Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0