DETTA FINNS I DITT SMINK!




Visste du att du använder grisfett i håret, hästurin i ansiktet och könssekret från bävrar på halsen?
Se upp- dina skönhetsprodukter kan vara riktiga äckelfällor!


 


Många har ingen
aning om vad smink- och skönhetsprodukterna som vi använder varje dag innehåller. Många tror att det är ljuvliga krämer vi smörjer in oss med och skonsamma schampon som vi tvättar håret med. Men faktum är att många skönhetsprodukter innehåller djurorgan.
     Det finns exempelvis animaliska produkter i deodoranten, schampot och tvålen som vi använder varje dag. Många djurbaserade ingredienser används inte för att de är bättre än syntetiska ämnen eller ingredienser från växter. Tvärtom, de används enbart för att de är billigare!

Slakthus världen över måste göra sig av med rester av miljarder döda djur varje år. Lösningen? Man säljer resterna till kosmetikaindustrin- Både enkelt och lönsamt.
     Men det är inte bara djur i industrin som blir offer för vår fåfänga. Även vilda djur råkar illa ut. Visste du t. ex att mysk är ett sekret från könsorganen på myskhjort, myskråtta, bäver och sibetkatt? Djuren hålls fångna i burar under hemska förhållanden och piskas kring könsorganen för att öka utsöndringen av sekretet.  Myskhjorten skjuts och bävern fångas i fällor. Som om detta inte vore illa nog så har vissa av oss djurkiss i ansiktet, utan att veta om det!

Det låter kanske helt absurt, men det är sant. De flesta skönhetsmedel innehåller nämligen urea, ett urinämne som skyddar huden mot bakterier och virus och är fuktgivande. Idag tillverkas urea syntetiskt, men det förekommer även att ämnet kommer från djur. Urea, som inte låter all värst fräscht, går under beteckningen karbamid. Ett ämne som ofta förekommer i deodoranter.


Vad finns då i sminket? Och hur ska du kunna veta vad du smörjer in dig med på mornarna? Vissa hudkrämer innehåller exempelvis arakidonsyra som finns i hjärnan hos djur och människor.  Vad ska du då göra för att slippa smörja in dig med resterna från en grishjärna? Att läsa innehållsförteckningen är ju faktiskt som att läsa latin.


Vill du lära dig mer om våra äckelingredienser och hur man undviker dem? Vill du lära dig latinet i innehållsförteckningarna? Ska försöka lägga ut ett par inlägg om vad våra skönhetsprodukter verkligen innehåller, samt hur du som konsument kan undvika äckelfällorna!


Kommentarer
Postat av: MANGO

EUWWWWWW, tur att jag inte använder så mycket smink då!

2009-04-18 @ 13:06:02
URL: http://mango.blogg.se/

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0