Arbetsmyror

Mamma dök alltså upp som en räddare i nöden förra veckan och som vi jobbade! Sovrummets tjocka tapetlager hann jag lagom till att avlägsna innan mamma anlände. Medhjälpare: Den sprutande varmvattendraken (se bild nedan). Jag kan rekommendera den å det varmaste (haha!) till samtliga som ska riva tapet- Den är en fantastisk medhjälpare! Dock är det lilla munstycket livsfarligt, så nyttja det stora för att inte skålla fingrarna! 

OBS! Varning för fantastisk dålig bildkvalitet- Eftersom vi inte har någon el i lägenheten
så är samtliga bilder ganska mörka och gryinga.
 
 

När mamma anlände högg vi direkt in med spackelspade och pensel- Taket målades och väggarna spacklades och slipades. Området kring elementet målades och såklart taket. Sedan vankades det lagningstapet och ett dygn senare grundmålning på det, sedan kunde vi skrida till verket och minutiöst måla sovrummets väggar i Tant Johannas Gröna. I somras skrev jag HÄR,om våndan över kulör till sovrummet och valet föll tillslut på en kulör från Jotun. Det blev så bra! Så bra att resultatet kommer att dyka upp här på bloggen. 

 

Sedan gick vi på hallen- Samma sak där! Där hade vi dock lite försprång i form av att taket redan var färdigmålat och att vi inte behövde grunda lagningstapeten. För i hallen la vi nämligen ner penslarna till förmån för tapetskrapan.

 

Arbetsveckans bonus blev helt klart att vi inte behövde måla fler än ett element och att jag blev riktigt bra bekant med kvinnan på Colorama. Nackdelen: Det är aldrig roligt att räkna fel och att stå utan två tapetvåder är inget annat än en själslig plåga! Mer tapetklister var dock lite enklare att införskaffa.

 

Arbetsveckan var mer än lyckad och jag är SÅ tacksam för att jag har en riktig arbetsmyra till mamma som verkligen inte räds för att hugga i! Såklart jobbade vi inte hela tiden, färg och tapeter skulle ju ibland torka också… Dessa stunder vigdes åt att besöka stans samtliga små butiker, fika gott och gå på loppisar. Le grand finale blev en dag i hälsans tecken- En långpromenad i höstsolen, då vi traskade runt både den lilla, men även den stora sjön och var ute i mer än 4 timmar.

Sträckte sedan ut oss i simbassängen, innan vi avrundade dagen med att sjunka ner i bubbelpoolen och sedan ha hemmaspa i badhusets bastu.
 
 

Mätt och belåten efter att ha ätit saffransris med nötter samt ungsrostad pumpa och äpple, så hoppade mammsen ombord på nattåget mot norr <3

 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0