En vecka

Den sensate veckan har varit så innehållsrik och det har hänt så mycket att jag knappt vet vart jag ska börja summera!

Förra fredagen bjöd på musikal, Från Broadway till Duvemåla. En fantastisk tillställning med grymma sångare! En musikalbiljett rikare med samtligas autografer på styrde vi mot Linde, där stora packleken ägde rum.

 

Lördagen blev en riktig bildag, 8 timmars körning från Linde till Umeå samt en 3-rättersmiddag och mys med släkten när vi väl kommit fram.

 

Söndagen var föreläsingsdag *2, jag letade mig nämligen upp på scenen två gånger! När jag inte stod på scen minglade jag med utställare, kramade släkt, vänner och bekanta eller fotogaferade med mobilkameran. 

 

I måndags lämnade vi Umeå och styrde ännu längre norrut. Hamnade i Piteå där det snöade. Bland alla snöflingor blev vi kära och bestämde oss på plats för att utöka familjen med en liten pälsboll. Vi firade med att sova hos min bror i Skellefteå, som också har en finsk lapphund. Hundarna fick leka och vi männniskor fick mysa.

 

 

Tisdagen bjöd på ännu en bildag, gick upp med bror klockan 05 och rullade mot Sandö. Traskade längs vattnet, innan vi åt lunch med den blivande brandmannen (sambons yngste bror) och nötte lite på deras löpbana. Både hund och människor behövde sträcka på benen, sedan rullade vi vidare mot Linde (trodde jag). Samon överraskade mig nämligen rejält med en miniutflykt i Sundsvalls stadsskärna (vad vi gjorde där återkommer jag med). Eftersom det ännu var dag passade jag även på att besöka några av stadens alla djurbutiker, de flesta tillät djurbesök så Chili fick själv välja leksaker (borstar, klotänger och dylika ting var han dock inte lika intresserad av att välja ut och överlät den saken till oss tvåbeningar). Sedan så fortsatte vi neråt, ända hem till Linde faktiskt. Försökte plugga undertiden när jag inte körde, men tittade mest på mina ögonstenar.

 

Onsdag och torsdag gick åt att skriva som en tok inför torsdagens inlämning. Varvade skrivandet med att väcka min fotvärmare för upptäcksfärd. Skogspromenader, stadslunk och bad har vi hunnit med. Dessutom har han hunnit charma hela polisstationen och spanat in hinkarna med potatis.

 
 

I fredags fick vi mysigt besök av sambons barndomsvän Elias, bjöd på vegetarisk gratäng med hetta som vi avnjöt vid bordet! På något magiskt vis hade vi nämligen lyckats trolla fram både stolar och köksbord. Sambon bara suckade när alla frösådder invaderade sänghörnan, men så är det också vår! Odlingssäsongen är snart här, det spirar både inne och ute! Tetris är för övrigt faktiskt ett väldigt kul spel!

 

Igår (lördag) inledde jag dagen med 90 minuters löpträning, invigde det nya löpbältet. Själva bältet är nog bra, men det praktiska utföradet gick sådär. Det är nog inte meningen att hunden ska vara bakom, så nu håller jag på att uppfinna ett litet fiskespö med godis. Återkommer om jag får napp! Rullade sedan över till svärföräldrarna efter att jag svängt ihop två surdegsbröd och ruskat liv i sambon som jobbat natt. Fika i solen (som äntligen behagade att titta fram) och en nöjd hund i bilen. Matte var dock inte lika nöjd när det visade sig vara stopp i avloppet i både duschen och handfatet hemma. Av längden på hårstråna att dömma, så var dock jag den skyldige i båda fallen. Därmed var inte mer än rätt att det också blev jag som stod för rörmockeriet (okej, jag erkänner! Sambon var på jobbet, så jag kunde inte övertala honom till att göra det), medan jag tänkte på förra lördagen och livets kontraster. 

 

Två inlägg om Nolia Trädgård samt ett om utflykten i Sundsvall kommer inom kort. Sedan kommer ett litet hjärtegryn att titta fram för att säga hej, så håll utkik vettja!

 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0