24 goda gärningar

Årets julkalender handlar mer om att ge än att få. Detta år satsar jag och många andra på en variant som Svenska Kyrkan i Umeå har tagit fram. Misslyckades med lucka 1 (inte öppnade jag någon dörr inte) och dagens lucka var att bjuda någon på mat. Att servera fredagsmiddag till sambon skulle kanske ha kvalat in här, men han skulle ha fått mat ändå. Så det räknas liksom inte, men så var jag ute och promenerade…

Skapad av: Katrin Nymberg, präst vid Svenska kyrkan, Umeå

 

Idag är det blåsigt och kallt här i Lindesberg, trots mina magiska vantar. Det sista kräver faktiskt en liten utvikning från ämnet, sambon tycker alltid att jag har så kalla händer, så han har gett mig ett par vantar med elslinga i. De är inte bara varma, de lyser också! Men tillbaks till ämnet- Jag var alltså på väg hem från min långpromenad, i mina mycket varma vantar, när jag såg kvinnan utanför ICA. Hon satt där på en liten fällstol i samma position som för 90 minuter sedan. Dagens lucka innehåller att man ska bjuda någon på mat, så sagt och gjort. Hem och värma på soppan bestående av potatis- och jordärtskocka.  Koka vatten, leta fram te och chokladdryckspulver och brygga lite kaffe. För vem vill egentligen välja, när man kan få alla tre? Stoppade ner ett fat toppat med fyra sorters kakor. En apelsin och ett äpple på det och så en plastsked, servetter och folie över maten så att den inte skulle bli iskall. På med skorna och rask promenad till matbutiken. På vägen dit blev jag rädd att hon inte skulle vilja ta emot maten, men jag tror att det räckte med en blick från hennes sida för att inse att tjejen i grön kappa, röda strumpbyxor och en vinrödbasker inte skulle förgifta henne. Sedan överräckte jag alltsammans och postade hela drösen med årets julkort innan jag traskade hem igen. Hem till värmen. Jag som har ynnesten att ha ett hem med fyra väggar och ett tak. Ett hem som är fyllt med kärlek. 


Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0