Aktiviteter för lediga dagar del 1

Detta inlägg hade jag tänkt attg publicera innan semestern drog igång. Men eftersom jag och tekniken inte alltid samarbetar och eftersom jag jobbat hela sommaren, så kommer det nu istället...Har du semester och har av en eller annan anledning bestämt dig för att semestra hemma. Du såg fram emot långa promenader i solsken och härliga dagar på stranden. Men sommaren kan vara lömsk och vädret tillåter ibland mest inomhusaktiviteter. Även om ditt humör kanske matchar den gråa himmelen, är det ingen anledning att ge upp! Det finns mycket att göra inne också! Här kommer därför 10 fina tips på inomhusaktiviteter i sommar... 

 

Många museer har gratisdagar med fri entré. Och vissa tar inte krona för att komma in oavsett vilken dag det är. Ta med dig en väninna, eller gå själv. Det finns massa spännande museer, klicka dig in på stadsguiden där du bor och leta fram okända pärlor. Många har också egna Facebook-grupper, sök upp dem och ta en tur dit!

 

Väller garderoben över av kläder du aldrig använder? Riv ut kläderna du vill bli av med och bjud in väninnorna på klädbytarkväll! Alla tar med sig kläder de vill byta bort, och så byter ni helt enkelt. Kanske gör du något kap bland någon annans kläder, eller ser nya sätt att styla dina egna kläder på.

Varför inte blanda lite färgglada drinkar och gör en spellista med rolig musik, och gör en fest av det! Blir det över några klädesplagg så samla in dem och skänk till välgörenhet.

 

 

Till vardags har du kanske inte tid att rensa i alla lådor och skåp. Du hittar aldrig det du behöver eftersom det alltid ligger underst i lådan… Inte världens mest frestande uppgift att ta sig an till vardags, när du kommer hem och är sliten efter jobb eller skola. Men när du är ledig kan det vara härligt att få ordning på grejerna!

Börja med en enkel låda eller hylla, så blir du inte så överväldigad av allt du ska slänga och sortera. Sätt på din favoritmusik och sjung med för full hals, och vips så har du tagit dig igenom alla lådor och skåp!

 

Starta  en aktivitetsklubb. Har du en eller annan hobby som du kan tänka dig att lägga mer tid på? Då är det nu du ska sätta igång. Sticka, måla, teckna, skriv, vad som helst… Kanske har du en väninna eller två som har samma hobby? Bjud in dem på hobbyklubb med kaka och te. Då får ni mer tid tillsammans, samtidigt som ni får ägna er åt er hobby. Och regniga dagar går snabbare när du är i sällskap med folk du tycker om.

Om ingen av dina kompisar har samma intressen som du, kan du söka på nätet om det finns någon förening eller klubb med folk som har samma hobby som du. Kanske får du några nya vänner på köpet!

 

Njut av att du har massa tid att utforska nya saker, även i köket. Låna en spännande kokbok på biblioteket eller sök på nätet i fina matbloggar som kan ge dig inspiration. Det behöver inte vara så svårt och komplicerat, men vill du utmana dig själv se till att laga något du vanligtvis inte skulle ha lagat.

Gå på upptäcktsfärd i frukt- och gröntdisken! Vet du inte vad de olika grönsakerna är, fråga personalen samt hör dig för om de kanske har något tillagningstips. Det är inte säkert att det blir perfekt på första försöket, men övning ger färdighet! Du kan bjuda in vänner för att smaka på dina nya rätter. Och baka i samma veva lite läckra cupcakes eller en saftig paj. Du kommer helt säkert imponera och som bonus får du lite ny inspiration.

 

 


Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0