Dödsstöten mot inlandet

HUR I HELVETE TÄNKER DE!?! Nu är det tillåtet att svära. Vissa situationer kräver mer än ord som bara järnspikar. För spikarna räcker inte till eftersom Robert Winroth m.fl. har tänkt sätta dessa i våra kistor…


Politikerna vill göra besparingar och givetvis på den plats där folket redan går på knäna. Sparka ytterligare på dem som redan ligger. Platsen jag syftar på är såklart sjukvården. Eller för att specificera mig ännu mer, landstinget vill att vi ska avveckla Sorsele akutavdelning! De hävdar att en vanlig sjukvårdsmotagning från 07.00-17.00 gott kan räcka åt oss på landsbygden! För inte kan vi väl gå och bli sjuka på andra tider? Som på en helg eller en kväll, för då är det ju stängt och man får vänta till måndag!

 

Akutvårdsplatserna ska läggas ner och sjukstugan i Sorsele övergår till en helt vanlig vårdcentral, men kontorstiderna sju till fem. En kommun stor som Blekinge har man kommit fram till inte behöver någon akutsjukvård. Nejdå, alla har ju ändå bil, så de kan väl gott köra 32 mil tur och retur för att få sitt sår hopsytt eller vad man nu har råkat ut för! Som att de 18 milen tur och retur från Ammarnäs inte var långt nog!?

 

Jag är så galet arg, ledsen och upprörd över att de ens kan komma med ett förslag som detta. Men landstingsrådet verkar dock munter, vi blir ju de första i Sverige med detta upplägg! Undrar just varför? Är det kanske för att idén är så urusel att ingen annan har röstat igenom den? Kan det måntro vara därför!?!

 

Men om allt går som planerat så lyckas man spara 14 miljoner kronor. Tjoho, det kan gå till höjda löner för läkarna och bonusar till toppcheferna! Eller varför inte ännu fler staffetläkare som tar ut multum (bra mycket mer än en vanlig läkare som går på månadslön), så att vi kan slå igen hela inlandet! För de platserna vi får ha kvar i Storuman är väl ändå lite väl onödiga? Vad sägs om att åka 35 mil ENKEL VÄG för att ta ut den där metkroken i halsen?

 

Nej, nu ska vi spara säger politikerna och gnuggar händerna. För inte tänker de ett steg längre och ser konsekvenserna - hur många beräknar man stryker med i denna sparkampanj? Och ska vi nu prata rena pengar, hur mycket drog inte dessa skattebetalare in till Kommunen? För varje individ ger faktiskt lite klirr i Kommunkassan, men det har man inte tänkt på! För hade man tänkt ett steg längre med lite medmänsklighet i hjärtat och inte stirrat sig blind på pengarna, så skulle man för länge sedan insett vilken urbota dum idé detta är och inte föra frågan vidare. Jag hoppas för hela mitt hjärta att politikerna tänker om. För detta skulle vara spiken i kistan för inlandskommunerna. Dock så finns det en sak DU kan göra och det är att höja DIN röst! För om alla som på något sätt tar åt sig- blir arg, ledsen eller besviken eller en kompott av dem alla tre, ryter till på skarpen, då måste de bara lyssna.

 

Dagens uppmaning till dig som läst detta och berörts-  MAILA, MAILA, MAILA till MP och S i Västerbottens Landsting. Som  t.ex. [email protected]

Vill du läsa mer? Klicka då HÄR.

 


Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0