Skolkartan

Inte för att jag har så många kvadratcentrimetrar av väggyta till övers, men för den som har och är sugen på att pyssla så skulle jag inte tveka att köpa in IKEAS nya affisch, Kontinenter. Kartillustrationen är ett nytryck från 1881 och är därmed högst inaktuell för reseplaneraren. Men den är vacker att titta på och ännu vackrare blir den med hjälp av lite pyssel...

Foto av Ragnar Ómarsson tagen för IKEA.
 

Affischen har måtten 70 x 50 cm. Köp två rundlister som är 70+ X cm långa (X: Antal cm som du vill att rundstaven ska gå utanför affischen). Dela rundstavarna långs långsidan så att du får fyra stycken. När du ändå är på brädgården se till att du har både trälim och ögleskruvar så att du kan slutföra detta pyssel.

 

Betsa eventuellt de delade rundstavarna för mer patina.

 

Då affischen inte har så mycket marginaler att spela på kan över- och underkant förlängas med lite tejp. Här kan det även vara lämpligt att sätta rundstavarna. Limma ihop rundstavarna två och två med bilden emellan.

 

När sedan limmet har torkat är det lätt att skruva i ögleskruvar i övre listen och hänga upp i ett vanligt natursnöre. Nu är det dags för geografi!

 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0