Svamppasta

Ibland kan man inte tro att jag bor i ett studentkollektiv. Glöm nudlar och halvfabrikat, det har inte hittat in i köket. Shiitake och ostronskivling som ligger på runt 200 kronor per kilo ute i handeln tuggar vi däremot glatt i oss en måndagskväll! Bäst tycker vi att de kommer till sin rätt när de hackas ner tillsammans med vitlök, persilja och lite matlagningsgrädde. Nu har den skrivande kassören inte blivit skvatt galen, utan vi odlar faktiskt svamp på balkongen. Massor av svamp tittar ut ur sina svampblock och vi tackar och tar emot. Så kan en vanlig dag se ut i det odlingsglada kollektivet. På tal om växtkraft så har mitt palettblad (Solenostemon scutellariodes) drabbats av storhetsvansinne och håller på att erövra hela mitt rum.

 

 Ett tips är att alltid förvara svamp i papperspåsar, då håller de mycket längre!
 
 

 


Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0