Regeringschefen som kom ut ur garderoben

Idag är det precis en vecka sedan en historisk dag. Nämligen dagen då ett land fick sin första homosexuella regeringschef. Få har väl missat att Island nu mer efter folkets hårda påtryckningar bytt ut sin regeringschef och många andra politiker, personer vars platser nu har blivit ersatta. Och en av dessa platser gick till Jóhanna Sigurðardóttir, som nu mer kan stoltsera med att vara regeringschef.

    Alltså kan man säga att det har varit två historiska ögonblick inom en ganska kort tidsperiod. Först Barack Obama som blev den första svarta presidenten, sedan nu Island som fått sin första kvinnliga homosexuella, regeringschef.

   Mycket bra tycker jag som tycker att det ska vara lika mellan alla, oavsett kön, sexuallitet eller hudfärg. Så en person som är duktig på det den gör, ska bli belönad där efter.

   Hur som haver, så vad jag har hört så är det hitintills nöjda med henne. Och många hoppas nu på att landets köp- och säljstopp ska upphävas. Men för att det ska ske, så måste det kanske först få lite ordning på ekonomin. Men jag hoppas att det löser sig, för det känns inte roligt alls när man känner personer som bor där borta och som berörs av allt detta!


Island har både en president och en statsminister.
Presidentens makt är dock mycket begränsad, och uppgifterna är mestadels ceremoniella.
Statsministern å andra sidan är landets regeringschef och reella makthavare.

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0